Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ge dina Apple-prylar en spabehandling

Native Union är ett lite lyxigare tillbehörsmärke och bolaget har nu lanserat en rad nya produkter som vi har testat.

Att massproducera fodral, laddare och annat i billig plast är inget som finns med i Native Unions affärsplan. Istället vill företaget skapa tillbehör men genomtänkta detaljer och materialval. Detta medför att priset går upp en aning och frågan är om det är värt det?

En ny laddare till Apple Watch

BELT Watch är deras nya laddare till Apple Watch och det svartvita tyget som omsluter kabeln får oss direkt att tänka på IKEAs egna kablar. Själva laddaren har precis som Apples egna laddare en magnet som gör att den enkelt ”fastnar” på klockan. Här har de dock tänkt till och även omslutit laddaren med silikon så laddaren inte glider omkring på nattduksbordet. En annan smart detalj är att det sitter ett läderspänne på laddkabeln så du enkelt kan bunta ihop kabeln när den inte används.

Qi-laddare med italienskt läder

Många jublade när Apple visade upp sin första iPhone med Qi-laddning och att behöva leta efter laddkabeln i mörkret är ett minne blott. Drop Wireless Charger är en Qi-laddare med italienskt läder i tre kulörer på toppen, har stöd för Apples snabbladdning på 7,5W (max effekt 10W) och har USB-C. Laddaren känns och ser lyxig ut och laddningen sköter den med bravur. Oavsett var på plattan vi placerar vår iPhone så ger den laddning, något som är ett problem med många billigare Qi-laddare.

The Stow Collection

Att frakta sin iPad Pro, MacBook eller sina kablar med stil är minst lika viktigt för Native Union och därför skapade de produktserien ”The Stow Collection”. Först ut har vi Stow Slim som får plats med din iPad Pro, Smart Keyboard och Apple Pencil. I själva öppningen av sleeven finns det magneter som håller stängt så vi behöver inte oroa oss för att iPaden ska ramla ut. Stow Slim känns välgjord och designen är stilren vilket gör att vi utan problem kan bära runt på denna på stan utan att skämmas.

Stow Sleeve har liknande design som Stow Slim men ska istället skydda din MacBook och i toppen har vi en vattentät dragkedja som ser till att inget vatten hittar in i fodralet. När datorn är i fodralet finns det inte mycket plats över så att få med sig laddaren går inte vilket är lite tråkigt.

Sist ut har vi Stow Organizer som tar hand om dina tillbehör och här kan vi packa ned allt från laddare, AirPods, donglar och Apple Pencil. Även Organizer har samma design som ovan och även här har det inte tummats på kvalitén.

Summering:

Native Union imponerar på oss med sina genomtänkta och stilrena tillbehör som verkligen ger våra enheter en spabehandlig. Samtliga tillbehör som vi testade kändes välbyggda och alla deras laddare är MFi-certifierade och säljs även hos Apple. I vissa fall känns en högre prislapp inte motiverat men här tycker vi ändå att vi får vad vi betalar för.

Priser:

Drop Wireless Charger: 829 kronor
Belt Watch: 519 kronor
Stow till iPad: 749 kronor
Stow till MacBook: 949 kronor
Stow Organizer: 695 kronor

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.