Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lighting-kabeln som kan ta över din Mac

En iPhone-laddningskabel som kan ta över din dator? Ja det är på riktigt och nu lanseras den.

Under den nyligen avslutade Defcon-konferensen där all världens säkerhetsexperter och white hat hackers (de goda alltså) samlas presenterades en Lightning-kabel med inbyggt wifi-chip i sig.

Den skall vara identiskt med Apples egna Lighthing-kabel och är alltså skapt att få en att tro att vi stoppar in en helt vanlig kabel i vår Mac. Väl där kan sedan O.MG-kabeln som den kallas skicka signaler som styr tangentbord och mus. På så sätt kan den installera ännu fler skadliga verktyg på vår Mac.

Upphovsmannen Mike Grovers har nu planen att börja massproducera dem till andra säkerhetsexperter och branschfolk.

Det säkraste sättet att skydda sig mot denna typ av kabel och övriga preparerade USB-enheter är att inte koppla in dem om du inte 100% litar på det.

Chipet som krävs är för stort för att få plats i en USB-C-kontakt och kabeln är alltså en gammal vanlig hederlig Lightning till USB-A-kabel.

Via Nikka Systems.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.