Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IKEAs smarta rullgardiner är här men Apple-användarna får vänta

Inget HomeKit-stöd för IKEAs smarta rullgardiner när de börjar rullas ut till kunderna.

Rullgardinerna heter Fyrtur och Kadrilj och kom till det första svenska varuhuset i fredags.

Från början var det tänkt att de skulle kommit redan under våren men IKEA valde att vänta in stöd för Google Assistant, Amazon Alexa samt vad man sa Apple HomeKit. Men även den egna appen som då inte hade möjlighet att hantera rullgardiner.

Vad vi får

I paketet finns rullgardinen med batteri, de går ej att koppla in på elnätet. En repeater som ser till så att rullgardinen har kontakt med IKEAs gateway om den är långt i från och så en fjärrkontroll.

Installation

Om du bara vill styra dem med fjärrkontrollen fungerar direkt utan krångel. Vill vi kunna styra dem med appen behöver vi återställa kontrollen, para ihop den med gatewayn, och sedan ihop med gardinen igen. Detta sista steg fick göra om några gånger innan Fyrtur dök upp i IKEA Home Smart-appen som den heter nu.

Ha tålamod så kommer det fungera.

Vi ställde frågan till IKEAs presstjänst hur det står till med HomeKit och de har ej ännu återkommit. Däremot har en representant från IKEAs egna smarta hem-grupp meddelat via Reddit att HomeKit kommer fungera senare i höst. Vad det innebär i praktiken återstår att se.

Uppdaterat: Nu har även IKEAs presstjänst svarat.

Du köper gardinerna via IKEAs varuhus.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.