Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple sjösätter nytt reparationsprogram för iPhone

Att bli en auktoriserad Apple-partner är inte helt enkelt men nu har Apple gjort det lättare för både små och stora företag att reparera iPhone.

Det enda kravet för att kunna ansöka till det nya programmet är att företaget har en Apple-certifierad tekniker som kan utföra reparationerna. Det kostar ingenting att ansöka och när ansökan är godkänd får man tillgång till reservdelar, utbildningar, manualer och diagnostik likt de bolag som är en auktoriserad Apple-partner.

Apple har kört ett pilotprogram i Europa, Asien och Nordamerika som har varit lyckat och därför kommer nu programmet dra igång i USA. Det kommer att expandera till fler länder, men när det kan tänkas hända säger de inte. Apple skriver i sitt pressmeddelande:

”To better meet our customers’ needs, we’re making it easier for independent providers across the US to tap into the same resources as our Apple Authorized Service Provider network, when a repair is needed, a customer should have confidence the repair is done right. We believe the safest and most reliable repair is one handled by a trained technician using genuine parts that have been properly engineered and rigorously tested.”

Programmet gäller enbart iPhone-modeller där garantin har löpt ut och deras förhoppning är att fler ska reparerar sina telefoner med genuina reservdelar, och att det ska gå att göra på fler ställen än idag.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.