Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonos Move är högtalaren som trivs lika bra inne som ute

Vi har åkt till Berlin för att titta på Sonos kommande produkter och äntligen kom Sonos-högtalaren som går att ta med överallt.

Sonos Move - äntligen är den här

Något som har funnits på Sonos-användarnas önskelista under många år är möjligheten att kunna ta med sin Sonos-högtalare ut i det fria och våra önskningar har gått i uppfyllelse med Sonos Move. Det är deras senaste tillskott i familjen och precis som namnet avslöjar går den att flytta med sig överallt tack vare att den har stöd för både WiFi och Bluetooth 4.2. Tittar vi på baksidan av enheten så möts vi av tre knappar, en synk-knapp, On/Off-knapp och en knapp där vi kan hoppa mellan Bluetooth och WiFi. Sonos Move ska ha blivit ordentligt testad så den kan klara vattenstänk, damm, stötar och högre temperaturer så om regnet skulle komma är det ingen fara. Sonos Move har en batteritid på upp till 10 timmar och laddning sker via USB-C. Det kommer även gå att ta med en kompatibel USB-C-powerbank och ladda den var du än befinner dig. Vikten ligger på 3 kilo och batteriet i botten går att ta bort och byta ut mot ett nytt efter några år när det börjar bli sämre.

Väl hemma igen från utflykten placeras Move i den medföljande dockan och med ett knapptryck på baksidan kan vi byta till WiFi. Då fungerar Sonos Move precis som vilken Sonos-högtalare som helst och går att gruppera och styra med befintliga Sonos-högtalare i hemmet. Den har även stöd för Alexa, Google Assistant och AirPlay 2. Något som däremot är helt nytt är att Trueplay nu sköts helt automatiskt. Sonos visade upp ett exempel för oss på hur detta fungerade genom att flytta Sonos Move från TV-bänken och in i ett skåp. Sångaren i låten som spelades hördes till en början väldigt dåligt i skåpet, men efter 10-20 sekunder så hade Trueplay korrigerat ljudet så sångaren hördes mycket bättre. Sonos Move kan med hjälp av sensorer känna av när högtalaren plockas upp och när den väl står still så drar Trueplay igång helt automatiskt. Det är så vi kan få den bästa ljudupplevelsen oavsett vad för typ av miljö vi befinner oss i. Sonos Move kommer utrustad med två digitala klass D-förstärkare, en nedåtriktad diskant, en mid-woofer och fyra fjärrfältsmikrofoner, priset landar på 4 499 kronor och den går att köpa den 24 september.

Sonos One SL - Vi säger adjö till Play:1

Sonos visade även upp en uppföljare till Play:1 som inte längre kommer att tillverkas och ersättaren heter Sonos One SL. Den ser precis ut som Sonos One till utseendet men den enda skillnaden är att den saknar mikrofoner och har då inte heller stöd för några röstassistenter. Priset för Sonos One SL ligger på 2 299 kronor och den går att köpa från den 12 september.

Sonos Port - uppföljaren till Sonos Connect

Den sista och tredje produkten som Sonos visade upp var en uppföljare till deras Sonos Connect som nu har fått ett modernt utseende likt den redan uppdaterade Sonos:Amp. Sonos Port är betydligt mindre än sin föregångare och kan utan problem ligga framme bredvid LP-spelaren utan att dra blickar åt sig. Den har stöd för AirPlay 2, har två nätverksportar, WiFi, 12 V-reglage, koaxial- och analog (RCA)-port och en equalizer där vi kan justera bas- och diskant, justera volym i enskilda rum och priset för denna är 4 799 kronor. Lansering sker den 12 september.

Är ni sugna på att se när vi klämmer och känner på Sonos Move och de övriga nyheterna från Sonos kan ni ta en titt på videon nedan:

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.