Apple CarPlay i iOS 13 - en klar förbättring

När Apple släppte iOS 13 så kom det med en uppdaterad version av Apples infotainmentsystem till bilar, Apple CarPlay. I det nya fräscha CarPlayfår vi en bättre överblick över navigering, musik och kommande händelser men också nu möjligheten att ställa in inställningar.

Apple har inte uppdaterat CarPlay något nämnvärt sedan det kom för fyra år sedan men i och med iOS 13 fick det sig en ordentlig uppdatering som gör det till en värdig utmanare till Android Auto.

Fortfarande får vi vänta på att andra tillverkare lägger till de nya funktionerna i sina Appar. I det nya CarPlay kan vi styra tredjepartskartappar med Siri. Dock lyser möjligheten att be Siri spela musik med andra musiktjänster med sin frånvaro. Om det beror på Apple eller Spotify låter vi vara osagt.

I videon går vi igenom Apple CarPlay med iOS 13.1.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.