Rykte: Apple slopar butterflymekanismen på kommande datorer

Apple har minst sagt haft det problematiskt med tangentborden på sina datorer men nu ryktas Apple slopa butterflymekanismen.

Det är den erfarne Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som påstår sig sitta på information om att Apple kommer slopa butterflymekanismen på samtliga nya datorer. Anledningen till detta ska vara alla problem som tangentbordet har skapat för användare runt om i världen.
De absolut största problemen som har rapporterats är att smulor väldigt enkelt hittar sig in i tangentbordet, att inmatningar registreras två gånger eller att inmatningar inte registreras alls.

Kuo påstår att de kommer gå över till saxmekanismen som många andra tillverkare använder idag och som även Apple använde tidigare. Den första modellen som får ett tangentbord med saxmekanism är den beryktade MacBook Pro med en skärm på hela 16". Kuo tror att datorn kommer att visas upp inom en månad och om detta stämmer återstår att se.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.