Antalet telefoner med iOS 13 ökar stadigt

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Nytt för denna gång är att iOS och iPadOS är separerade i statistiken och Apple meddelar att 55% av alla enheter som har lanserats inom de fyra senaste åren nu har installerat iOS 13. Det är 38% som fortfarande har iOS 12 installerat och 7% kör ännu äldre iOS-versioner.

När det kommer till iPadOS så har 41% av alla enheter som lanserats de senaste fyra åren installerat iOS 13. Hela 51% kör fortfarande iOS 12 och 8% kör äldre versioner än så. Mätningen av dessa resultat för både iOS- och iPadOS gjordes den 15 oktober 2019.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.