Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPad - lite större, lite bättre, lite smidigare

iPad 7:e generationen är här och den har växt till sig en aning och till sist fått stöd för Smart Keyboard.

Visuellt finns det inte så mycket att säga mer än att det ser ut som en klassisk iPad. Vi har hemknappen, hörlursuttag, sorgekanter runt om men lite nya saker hittar vi dock. Skärmen har gått från 9,7 tum till 10,2 tum och på ena långsidan hittar vi även en Smart Connector vilket betyder att vanliga iPad numera går att använda med Apples egna Smart Keyboard vilket är ett trevligt tillskott. iPaden är något större än den gamla modellen som har en skärm på 9,7 tum. Under huven hittar vi Apples A10 Fusion-processor, ett batteri på 8 227mAh och 3GB RAM. Enheten går att köpa med antingen 32GB lagring eller 128GB. På baksidan har vi en 8 MP-kamera med en bländare på ƒ/2,4 och på framsidan en kamera på 1,2 megapixel samt en bländare på Bländare ƒ/2,2.

Nu när vi kort har gått igenom det yttre och insidan så kommer vi till det viktigaste och det är användningen. Vanliga iPad får nog anses vara Apples budget-iPad och den bjuder på väldigt mycket funktioner för pengarna. Vi kan använda både Apple Pencil (första generationen) och Smart Keyboard med iPad vilket gör den till en utmärkt kandidat vid studier. A10-processorn introducerades i iPhone 7 i september 2016 så den har helt klart ett par år på nacken. Som tur är så är det inget som märks när vi spelar spel, redigerar film och bilder. Processorn är fortfarande pigg men frågan är hur många år den kommer kännas rapp. Batteritiden är, precis som alltid med iPad väldigt bra och vi får utan problem ut närmare 10 timmars batteritid vid vanlig användning.

När det kommer till Smart Keyboard så tog det oss ett par gånger innan vi lärde oss hur vi skulle fälla ut tangentbordet rätt. På senaste iPad Pro är sitter Smart Keyboard fast med hjälp av magneter vilket är en betydligt bättre och enklare lösning än den vi hittar på iPad. Att skriva på tangentbordet fungerar alldeles utmärkt och vi kan utan problem sitta i timmar och skriva artiklar på det.

Vi skulle nog våga påstå att nya iPad är ett bra köp om du idag har en iPad med ett par år på nacken och inte kräver det allra senaste. För 4 295 kronor får vi en enhet som går lika bra att skriva på som att rita på och efter att studierna är klara kan vi plocka fram Xbox-kontrollen och spela spel på den. Är du däremot ute efter det senaste i teknikväg så är iPad inte något du ska satsa på utan då ska du istället vända blicken mot iPad Pro. Vi som redan har använt iPad Pro känner att vi reser tillbaka i tiden och återigen har ganska stora sorgekanter, fingeravtrycksläsare, hörlursuttag och lightningport istället för USB-C. Även fast iPad är en prisvärd enhet så hoppas vi att detta är sista året som Apple behåller den gamla designen och istället ger oss mycket av det som iPad Pro idag har.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.