Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV+ - våra första intryck

Apple har lagt sig i skyttegraven och inlett en attack mot de redan erfarna jättarna HBO och Netflix genom att lansera sin nya streamingtjänst Apple TV+.

Apples egna TV-app lanserades i december 2016 och ambitionen var att den skulle bli navet som knöt ihop alla streamingtjänster på marknaden och presenterade innehållet på ett överskådligt sätt. Att komma åt alla filmer och serier från streamingtjänsterna man betalade för på ett och samma ställe lät som ett genidrag.

De flesta bolag valde att ansluta sig till tjänsten men den största av dem alla var inte alls speciellt sugen på detta vilket gjorde att det inte riktigt blev samlingsplatsen som vi alla hade hoppats på. Varför Netflix inte valde att ansluta sig fullt ut till TV-appen råder det delade meningar om men ryktena säger att Apple skulle få tillgång till värdefull data som bland annat visade hur många som tittade på en viss serie eller film från Netflix. Så TV-appen blev aldrig riktigt det navet vi hade hoppats på men det är här vi kommer åt innehållet på Apples nya streamingtjänst Apple TV+ som vi nu ska fokusera på.

Väl inne i TV-appen hittar vi innehåll från flera olika leverantörer och på översta raden presenteras serierna vi tittat på och vi kan snabbt se nästa avsnitt. Scrollar vi ned ett par steg så hittar vi utbudet på Apple TV+. Det är en snygg presentation med animerade bilder men vi hade gärna sett att TV+ hade fått en egen flik i toppen så vi snabbt hade kunnat få en överblick över allt material som erbjuds. I skrivande stund finns det sju serier att välja på och en dokumentärfilm. Så utbudet är än så länge relativt tunt. Allt material som finns på tjänsten är än så länge egna produktioner och om det även kommer vara så i framtiden återstår att se. Det första vi lade märke till när vi startade första avsnittet av SEE var att både ljud- och videokvalitén var riktigt bra. Sidan FlatpanelsHD utförde ett test och noterade att SEE i genomsnitt hade en bitrate på 29Mb/s och som högst 41Mb/s. Detta är minst sagt en trevlig överraskning och Apple är idag ensamma om att erbjuda så hög kvalité på streamat material.

När det kommer till själva produktionerna så ser det även här lovande ut och vi har fastnat för ”The Morning Show” där vi bland annat ser Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell medverka. I serien får vi följa programledarna och journalisterna Alex Levy (Aniston) samt Mitch Kessler (Carell) som leder den populäraste morgonshowen (motsvarigheten till nyhetsmorgon i Sverige) i USA. Mitch Kessler får abrupt sparken under perioden där metoo är som hetast då han påstås ha haft sex med flertalet anställda hos produktionsbolaget. Serien är smart och det är härligt att se Jennifer Aniston göra det hon är bäst på -TV-produktioner. Än så länge finns bara tre avsnitt ute och vi längtar redan efter nästa.

En annan favorit är även ”For All Mankind” där historien skrivs om och Sovjetunionen blir först i världen att sätta ned foten på månen. NASA och hela USA är i chock för att de inte var först och det stora rymdracet är igång. Med i serien har vi bland annat Joel Kinnaman, Jodi Balfour och Michael Dorman. Serien är snyggt filmad och är ett måste för alla som gillar rymdfilmer och serier.

Än så länge känns TV+ som en lovande tjänst och är det något bolag som har råd att göra påkostade produktioner så är det Apple och det ska bli väldigt spännande att se hur tjänsten kommer att utvecklas det närmaste året. Vi tror helt klart att Apple kan klättra hur långt som helst och utmana jättarna HBO, Amazon och Netflix med sina egna produktioner. Men vi hade gärna sett att Apple ger oss konsumenter snabbare åtkomst till Apples egna material och det hade varit väldigt trevligt att kunna filtrera bort sådant som vi inte vill se i TV-appen som till exempel hyr och köpfilmer.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.