Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här måste du lära dig om AirPods Pro

AirPods Pro har funnits på marknaden ett tag nu men det finns ett par funktioner som kanske inte är helt självklara och nedan har vi listat dessa.

Se laddningsstatus

AirPods Pro har stöd för Qi-laddning och det är ett bekvämt sätt att ladda både fodralet och hörlurarna på och helt slippa att fippla med sladdar. När fodralet placeras på en laddplatta så ser vi att en lampa tänds. Är den orange så laddas fodralet och är den grön så är både fodral och hörlurar fullt laddade. Lampan som visar status lyser inte hela tiden men genom att ”dutta” lätt på fodralet medans det ligger på laddplattan så tänds lampan och vi kan se om de har laddat klart eller inte.

”You're taking them wrong”

Att ta ut AirPods Pro ur fodralet är lite mer utmanande än på tidigare modeller som har en annorlunda design. Men självklart har Apple tänkt på detta så istället för att försöka greppa tag om AirPods Pro så ska du trycka på baksidan av hörlurarna så glider de enkelt upp ur fodralet.

Slå på aktiv brusreducering via Apple Watch

Två nya funktioner som kom till AirPods Pro är aktiv brusreducering och transparens som enkelt går att slå på genom att hålla i skaftet på AirPods Pro eller i kontrollcenter på din iPhone. Men det går även att slå på aktiv brusreducering och transparens via din Apple Watch. När du lyssnar på en låt och har dina AirPods Pro ansluta räcker det med att vinkla klockan mot dig och längst ned till vänster trycker du på ikonen med en trekant och flera cirklar. Välj sedan dina AirPods Pro och sen kan du slå på de olika lägena eller stänga av dem.

Håll koll på batterinivån i dina AirPods Pro

Det finns en rad olika sätt att hålla koll på batterinivån i AirPods Pro och genom att helt sonika fråga Siri så kan vi snabbt få svar på hur mycket batteri vänster och höger hörlur har kvar. Det går även att lägga till batterier som en widget på din iPhone och få en överblick över batterinivån på alla dina anslutna enheter. Har du en Apple Watch kan du svepa upp från botten på din Apple Watch för att få fram kontrollcenter, tryck sedan på batteriprocenten och där får du en överblick över batterinivån i dina AirPods Pro.

Ändra hur länge skaftet måste hållas in

Vissa kanske tycker det är knepigt att använda skaftet på AirPods Pro för att skifta mellan brusreducering och transparens eller pausa, starta eller byta låt och detta går att ställa in i inställningar. Genom att bege oss till Inställningar - Hjälpmedel - AirPods kan vi ställa in både tryckhastighet och tidslängd för nedtryck. Här går det även att slå på brusreducering för bara en hörlur om så önskas.

Kontrollera att dina AirPods Pro sitter rätt i öronen

Apple har lagt till en smart funktion där det går att kontrollera om AirPods Pro sitter rätt i öronen. För att kontrollera det beger vi oss till Inställningar - Bluetooth - Tryck på ”i” till höger om dina AirPods Pro och tryck på "Test av öronpropparnas passform".

Har du ännu inte bestämt dig om det är värt att köpa AirPods Pro? Missa inte vår recension av hörlurarna som du kan beskåda nedan eller läsa mer om här.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.