Tyskland kan tvinga Apple att öppna upp NFC

En nytt lagförslag i Tyskland kan göra att Apple tvingas öppna upp NFC i sina telefoner så det går att använda andra betaltjänster genom att blippa sin telefon.

Så som det ser ut idag så har iPhone-användare inga alternativ om de vill betala med sin telefon med någon annan tjänst än Apple Pay. Detta vill tyska myndigheter ändra på då de anser att det bromsar marknaden och att fler alternativ ska släppas in. Det nya lagförslaget säger att företag som hanterar elektroniska betalningar måste hålla sina system öppna så fler betalningssystem som till exempel Google Pay och Samsung Pay även ska fungera på en iPhone.

Lagen pekar inte på några sätt ut just Apple utan det ska även gå att använda fler betalsystem på en Samsung eller en telefon från Google. Apple blev väldigt förvånade att lagförslaget röstades igenom så snabbt och svarade:

"We are surprised at how suddenly this legislation was introduced, we fear that the draft law could be harmful to user friendliness, data protection and the security of financial information.”

Apple säger att NFC på deras telefoner är låst till Apple Pay på grund av säkerhetsskäl och om så faktiskt är fallet så finns det en möjlighet att de inte blir straffade om de inte öppnar upp så andra bolag kan använda NFC-chippet för betalningar. Detta är förmodligen inte det sista vi hör om saken och det ska bli intressant att se om Apple kan övertyga och bevisa för de tyska myndigheterna att det är för användarnas säkerhet detta görs.

Källa Reuters

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
6 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.