Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: 3-i-1-laddaren från Mophie

Det var inte länge sedan vi satt och försökte få upp alla knutar på våra EarPods så fort vi ville lyssna på musik och nu några år senare är sladden till hörlurarna ett minne blott, men det finns en baksida.

AirPower var en lovande produkt på många sätt då den skulle komma med en helt ny banbrytande teknik för att ladda flera Qi-kompatibla produkter samtidigt. Skulle Apple lyckas lösa problemet med laddningen nu när många äger både hörlurar, telefoner och klockor som ska laddas varje dag? Tyvärr drog Apple bokstavligt talat ut pluggen ur AirPower och gav upp på projektet och här står vi nu med lika många tillbehör att ladda varje kväll och sängbordet eller skrivbordet är belamrat av olika laddare.

Men det finns faktiskt en lösning på problemet även om den kanske inte har samma coola teknik som Apple jobbade fram med AirPower. Det Zagg-ägda bolaget Mophie har för ett tag sedan släppt sin 3-i-1-laddare där du kan ladda både iPhone, Apple Watch och AirPods på samma gång - med en och samma laddare. Laddaren är stilrent utformad och ytan är insvept i ett tyg som ser och känns exklusivt. Laddplattan har en urgröpning där våra AirPods kan ligga och vila och ladda upp sig. När 3-i-1-laddaren togs fram fanns det nog inga indikationer på att AirPods Pro skulle komma inom kort så urgröpningen är gjort för vanliga AirPods. Som tur är så når laddningen fodralet ändå och vi kan utan problem ge våra AirPods Pro lite trådlös laddning.

Det är verkligen skönt att slippa ha alla olika sladdar och laddare på sängbordet eller vid skrivbordet och Mophies 3-i-1-laddare gör ett utmärkt jobb att ladda samtliga enheter snabbt och enkelt. Vår iPhone laddas upp med 7,5W och laddaren klarar av skal som är upp till 3 millimeter tjocka. Klocka och AirPods laddas med 5W vardera och de har placerat Apple Watch-laddaren i perfekt vinkel så nattläget fungerar medans den laddar. Något som inte heller är helt självklart när man köper laddare är att det följer med en strömadapter men så är inte fallet här utan det ingår även en sådan.

Mophie har lyckats göra en riktigt trevlig ersättare till den aldrig lanserade AirPower och den löser vårt problem med alla sladdar överallt. Den är även utmärkt att ta med på resan då den inte tar mycket plats och laddningsytan är tillräckligt stor för att vi inte ska råka lägga varken AirPods eller iPhone fel så ingen laddning görs. Om vi ska säga något negativt så får det nog vara att tyget på ovansidan av laddaren lätt blir smutsigt då damm fastnar väldigt lätt på den. I övrigt så är det här en klockren produkt för dig som har AirPods, iPhone och Apple Watch. Mophies 3-i-1-laddare kostar i skrivande stund endast 990 kronor hos Webhallen (Affilliate).

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.