Så mycket kostar Mac Pro i Sverige

Idag går det att beställa Mac Pro och Pro Display XDR och vill du gå all in så får du sälja många njurar.

Rivjärnet som den kallas i folkmun är ett modulärt monster som både kan rivstarta och riva hål i plånboken. Är du sugen på en Mac Pro så landar grundmodellen på 71 995 kronor. För dessa pengar får du en 3,5 GHz åttakärnig Intel Xeon W-processor med Turbo Boost på upp till 4,0 Ghz. Den är utrustad med 32 GB ddr4 ecc-minne (4 x 8 GB) ett Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne och en SSD på 256 GB.

Är du däremot sugen på att gå "all in" så får du hosta upp 586 390 kronor och då får du bland annat en 2,5 GHz 28‑kärnig Intel Xeon W-processor medTurbo Boost upp till 4,4 GHz, 4 TB SSD-lagring, två Radeon Pro Vega II Duo med 2 × 32 GB hbm2-minne vardera, 1,5 TB (12 × 128 GB) ddr4 ecc-minne och självklart även en ram i rostfritt stål med hjul (4 400 kronor). Vill du ha Apples Pro Display XDR så får du hosta upp 59 995 kronor till och ytterligare 12 495 kronor om du vill ha det omtalade stativet.

MKBHD eller Marques Brownlee som han egentligen heter har lagt vantarna på nya Mac Pro och kör i videon nedan en unboxing av Mac Pro. Han har fått lattja med datorn i cirka två veckor och berättar även om sina intryck av datorn.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
31 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.