Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

De bästa apparna för att hålla ditt nyårslöfte

Då har vi slagit över till 2020 och det är inte helt ovanligt att man vid tolvslaget med ett par glas bubbel i kroppen sätter upp ett nyårslöfte.

Dessa löften kretsar oftast kring att man vill gå ned i vikt, äta hälsosammare, sova bättre eller sluta med en dålig vana så som att röka eller snusa. Dessa löften är oerhört enkla att göra på tolvslaget men desto svårare att hålla och vi har listat de fem bästa apparna för att du ska hålla det du lovat.

Håll koll på viktnedgången

Att bli av med några extra kilon är i praktiken väldigt enkelt, stoppa inte i dig fler kalorier än vad du gör dig av med. Men alla vi som har bantat vet att det på pappret låter enkelt men kanske inte riktigt är så i praktiken. Har du dock bestämt dig så finns det en ny och trevlig app vid namn ”Weighted” som vi av en ren slump hittade på reddit. I appen kan vi sätta upp en målvikt och varje dag registrerar vi vikten för att sedan förhoppningsvis se en härlig graf där de extra kilona försvinner. Appen går att integrera med både Apples påminnelser och Apple Health vilket är ett trevligt tillskott. Den är i standardutförande gratis men för att ta del av lite fler funktioner får vi öppna plånboken. Appen är gjord av Tom Hunt och går att ladda ned på App Store.

Räkna varje kalori

Att räkna kalorier själv är ett heltidsjobb men det finns faktiskt appar som hjälper dig på traven och genom att scanna streckkoden eller söka i databasen kan vi få reda på hur många kalorier vi har stoppat i oss - och appen vi pratar om heter Lifesum. Även denna app finns i ett gratisutförande där en hel del funktioner bjuds på men vill man ha allt får man återigen öppna upp plånboken. Men det kan det vara värt för det är en välgjord app där vi kan registrera vad vi äter till frukost, lunch, middag, mellanmål samt hur mycket vätska vi har hällt i oss. Även i denna app kan vi följa utvecklingen över vikten på ett överskådligt sätt och även ställa in en målvikt där vi även kan se hur många kalorier vi faktiskt får stoppa i oss för att kunna gå ned i vikt. Lifesum går att ladda ned på App Store.

Ut och rör på dig!

Strava är en otroligt kompetent träningskompis där varje löprunda du tar loggas och presenteras på ett trevlig sätt. Blir du trött på att springa samma runda varje vecka så kan appen även hjälpa dig att hitta helt nya träningsrundor som du istället kan ta. Efter varje träningspass presenteras vi med diagram där vi kan se total tid, tempo, höjdskillnader och mycket mer. Det går även att utmana kompisar och glänsa eller skämmas beroende på utfallet. Appen kommer i ett gratisutförande men vill vi ha tillgång till alla trevliga funktioner så får vi betala för det. Ladda ned Strava på App Store.

Glöm inte att vila ut ordentligt

Efter all träning så är det viktigt att återhämta sig och frågan är hur många timmar per natt man faktiskt sover? Som småbarnsföräldrar är appen Sleep++ för tillfället bara ångestladdad men för er som har äldre barn eller inga barn alls är den toppen. Om vi sover med vår Apple Watch så kan vi på morgonen i appen få en hel del information om hur rogivande natten faktiskt var. Vi kan se hur länge vi sov, om vi var vakna någon stund på natten, om vi sov oroligt och rörde mycket på oss samt djupsömn. Den visar även under vilken tid på natten som vi faktiskt sov bäst. Allt går sedan att se i ett diagram och efter ett par dagars användning får vi även ut ett genomsnitt på hur mycket sömn vi får. Allt synkas med Apple Health och appen är kostnadsfri och går att ladda ned på App Store.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.