Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPad fyller tio år idag

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Steve Jobs äntrar scenen den 27 januari 2010 och ställer frågan till publiken om det finns plats för en produkt mellan iPhonen och MacBook-datorerna och svaret var givetvis ja. Det var startskottet för iPad som enligt Jobs skulle vara den ultimata enheten för e-böcker, spel, e-post, bilder och film. Och visst blev det så, folk köpte iPads som aldrig förr och började konsumera sociala medier, Netflix och spel på en betydligt större skärm än tidigare och än idag är iPad den mest populära surfplattan någonsin.

Under dessa tio år har den ändrats i design och funktion och stundtals har även namnsättningen varit utmanade för Apple (vi tittar på dig "The New iPad"). Men idag hittar vi en iPad i var och varannans hem och den kan nog med handen på hjärtat även nomineras till världens bästa barnvakt när mamma och pappa vill ta en paus en stund, eller få lite tystnad på bilsemestern. Från den första modellen till den nuvarande så har det hänt mycket, vi har gått från hemknapp till Touch ID och nu senast till Face ID i iPad Pro. Vi har gått från tjocka till tunna kanter och skärmen har gått från ganska grumlig till knivskarp. iOS räckte inte längre till och operativsystemet till iPad heter numera iPadOS och blir allt mer avancerat för varje uppdatering som kommer.

Undertecknad tackar iPad för dessa härliga år och det ska bli spännande att se vad iPad kommer utvecklas till i framtiden (kanske får vi tillslut en miniräknare på iPad, eller till och med Instagram?).

Nedan kan ni resa tillbaka i tiden och titta på när Steve Jobs för första gången någonsin visade upp den första iPad-modellen.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.