Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple gör ett rekordkvartal och försäljningen av iPhone ökar

Det är många som i åratal har sagt de klassiska orden "Apple is doomed" men att de ska gå under ser vi inga tecken av ännu.

Apple har presenterat hur det har gått under deras första kvartalet 2020 i deras brutna räkenskapsår. Under kvartalet har Apple mycket att tacka deras något billigare iPhone 11 som har sålt väldigt bra men det har även iPhone 11 Pro-serien gjort meddelar Tim Cook i kvartalsrapporten.

Apples omsättning ökade med nästan nio procent och totalt gjorde de en omsättning på hela 91,8 miljarder dollar vilket är ett nytt rekord för bolaget. Under samma period för ett år sedan låg omsättningen på 84,3 miljarder dollar. Tim Cook säger:

"We are thrilled to report Apple’s highest quarterly revenue ever, fueled by strong demand for our iPhone 11 and iPhone 11 Pro models, and all-time records for Services and Wearables. During the holiday quarter our active installed base of devices grew in each of our geographic segments and has now reached over 1.5 billion. We see this as a powerful testament to the satisfaction, engagement and loyalty of our customers — and a great driver of our growth across the board."

När det kommer till deras kategori "wearables" där AirPods, Apple Watch, Beats-hörlurar och HomePod ingår slår de även nya rekord och omsättningen enbart på den kategorin är ca 10 miljarder dollar under kvartalet. För ett år sedan under samma period låg omsättningen på 7,3 miljarder dollar. Tim meddelar även att de inte kunde tillverka tillräckligt många AirPods och Apple Watch Series 3 under kvartalet för att möta efterfrågan och än idag kan de inte möta den höga efterfrågan på produkterna. Tim fortsätter med att meddela att enbart kategorin "wearables" är lika stor som ett Fortune 150-företag vilket minst sagt är imponerande.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.