Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Maps får nytt utseende inför sin födelsedag

Åren går fort och nu på lördag fyller Google Maps 15 år och det firas med en uppfräschning och ett gäng nya funktioner.

Den åttonde februari 2005 lanserades den populära karttjänsten och nu används den av över en miljard människor varje dag. Några av de nya funktionerna som kommer komma är att vi här i Sverige nu kommer kunna se fartbegränsningar i appen. Det kommer även bli lättare att utforska sitt närområde och se alla sina sparade platser på ett ställe i appen.

Användarnas integritetsläge kommer även bli lättare att hitta och där kan vi bland annat aktivera ikognito-läget, ta bort platsdata eller ställa in så data tas bort automatiskt mellan olika perioder. Google har även uppdaterat ikonen för Google Maps och alla nya funktioner kommer rullas ut till iOS-enheter under dagen. I sitt pressmeddelande säger Joakim Larsson, kommunikationschef på Google:

"Vi vill ge våra användare möjlighet att planera sin resa bättre genom att se till att man har användbar och praktisk information innan man ger sig ut i trafiken, oavsett vilka behov man har och oavsett om man bor i stan eller på landsbygden."

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.