Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Våra förväntningar på iPad Pro 2020

Två år har passerat sedan vi fick trotjänaren iPad Pro. Vi vet inte vad som kan tänkas bli bättre. Men vi förväntar oss att den ska bli det i år.

Året var 2018 när Apple visade upp sitt flaggskepp av iPad - iPad Pro. Det passerade ingen oberörd. Utseendet - skärmkanterna var borta. Kraften - kunde vi lämna våra datorer på återvinningscentralen nu? Vår kärlek kunde inte se några gränser. Sanningen är den att den har stått sig bra dessa år. Apple har fokuserat på mjukvara och vi har fått iPadOS och ännu bredare användningsområde för vår platta kompis.

Men i år förväntar vi oss en uppdatering även när det kommer till hårdvaran. Det är inte likt Apple att låta en produkt åldras även om iPad Pro fortfarande utmanar som en trotsig tonåring.

Utseende

Designen känns fortfarande modern och med tanke på att de behållt det gamla formspråket på de övriga iPad-modellerna så förväntar vi oss inga större förändringar i utseendet.

Enligt OnLeak som har haft rätt tidigare när det kommer till designfrågan gällande både iPhone och iPad, tror sig veta att den nya modellen kommer med ny mini-LED teknologi som kommer låta Apple göra iPad Pro ännu tunnare, lättare och kunna krympa kanterna runt skärmen ytterligare. Vilket känns helt rimligt och precis det vi förväntar oss av en ny modell. Formspråket i övrigt känns fortfarande oerhört modernt och behöver inget direkt arbete.

Så troligtvis är den största förändringen på baksidan att den får samma behandling som iPhone 11 Pro med en större kameraklump med tre linser.

Ming-Chi Kuo förespår också att nästa generation kamera kommer med förbättrad 3D-sensor som skulle ge betydligt bättre AR-upplevelse och generera mer högupplösta 3D-fotografier. Så gissningsvis kan vi få se det i uppfräschningen av iPad Pro och i årets iPhone-modeller.

Kraft

Även om A12X som sitter i dagens iPad Pro fortfarande är otroligt kraftfull så förväntas självklart den också få en uppfräschning. A13 hittar vi idag i iPhone Pro-modellerna, så det vore nog inte helt taget ur luften om vi får se ett A13X-chip i kommande iPad. Apples processorkompisar TSMC har berättat att de planerat påbörja tillverkningen av ett A14-chip andra kvartalet av 2020, vilket blir chippet till iPhone 12.

Vi kan såklart hoppas att 5G gör sin debut redan i nya iPad Pro men mer troligt är att vi först får se även det i iPhone 12 och i iPad nästa år.

Tangentbordet

Apples tangentbord har fått ta en del stryk senaste tiden, inte minst från Oscarvinnaren Taika Waititi som passade på att ge tangentbordet en känga under sitt tal.

Nu gäller det såklart inte Smart Keyboard Folio som mest har fått lovord med sitt tygliknande tangentbord, men bakbelysning av tangenterna har lyst med sin frånvaro. Så det förväntas vi få se i år. Rykten från tillverkare säger att Apple planerar just detta och att vi kommer få se en viss skillnad i formgivningen för att få detta att fungera.

Att vi även skulle få se en uppdaterad Apple Pencil till nästa generation är såklart inte omöjligt. Men vi har inte hittat något som pekar på det än.

Det har egentligen talats väldigt lite om en ny iPad Pro men det är inte mer än rimligt att den vore på gång snart. Nyligen sa analytikern Ming-Chi Kuo att han förväntar sig se den nya iPad Pro redan första halvan av 2020. Så helt omöjligt är det kanske inte att vi får se det redan i det otroligt beryktade mars-eventet. Men om alla dessa rykten ska platsas i denna Keynote så skulle det behöva vara dygnslångt.

Så troligen blir inte skillnaderna så stora och det behövs heller inte. Men visst längtar vi efter en uppdaterad iPad Pro som kan överträffa våra förväntningar igen. Förhoppningsvis förverkligas våra drömmar redan första halvan av detta år.

Konceptbilder: OnLeaks/iGeeksBlog

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.