Microsoft kommer lansera antivirus-app till iOS

Microsoft tycker att det behövs antivirus-skydd på våra iPhones och håller i skrivande stund på att utveckla en app för det som vi kommer kunna ha på våra telefoner.

Microsoft är förtegna med exakt vilken funktionalitet och vilka typer av virus den kommer ta hand om men mer information ska komma på säkerhetskonferensen RSA som går av stapeln nästa vecka. Frågan är om appen ens är nödvändig på en iOS-enhet dels för att virus knappt (om alls) existerar på plattformen samt att Apple inte låter tredjepartsutvecklare komma åt delar av iOS som krävs för att scanna efter virus.

Det verkar dock som att ett av de större målen med Microsofts app Defender är att undvika phishing så att anställda och privatpersoner inte lämnar ut sina användarnamn, lösenord eller annan känslig information till fel personer. Men exakt hur detta ska gå till är riktigt oklart.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.