Apple vill att vi ska kunna rädda våra enheter utan en dator

Apple släppte idag en ny betaversion av iOS till utvecklare och i den ligger lite spår om en trevlig funktion som gör att vi blir mindre beroende av en dator om våra enheter skulle strula.

Vi har nog alla varit där någon gång i livet att en iPhone eller iPad helt enkelt inte fungerar som den skall. Då har vi behövt koppla enheten till en dator för att återställa den ordentligt. Problemet är att långt ifrån alla har en dator idag så för att rädda sin enhet får man istället ringa en kompis eller bege sig till en Apple Store.

Så kan vi ju inte ha det och det tycker inte Apple heller så de håller på att ta fram ett sätt så vi kan göra detta helt utan kablar eller involvering av dator. Istället så sköts det hela OTA (over the air) vilket känns helt rätt i tiden. I koden hittas även referenser till att HomePod och Apple Watch även skulle kunna få stöd för detta och det låter logiskt med tanke på att båda enheterna saknar fysiska portar. Tänker vi steget längre så kan detta vara första indikationen på en iPhone eller iPad helt utan laddport - men det är nog fortfarande väldigt långt borta.

Snart är denna bild ett minne blott.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.