Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Curve SE - sätt din MacBook på en piedestal

Undertecknad vågar nog påstå att ingen datortillverkare gör så snygga datorer som Apple och därför bör de inte gömmas undan.

Så vad passar då inte bättre än en stilren piedestal som inte bara lyfter upp datorn från bordet utan även passar utmärkt att arbeta ifrån? Vi har testat Twelve Souths uppdaterade Curve som nu har lanserats i en läcker vitmatt färg. Curve SE är ett bordstativ i metall som lyfter upp vår bärbara dator 16,5 centimeter upp i luften. Men metall är inget trevligt material att placera sin MacBook på så därför är "armarna" på Curve SE klädda i silikon så datorn inte repas eller glider runt på stativet.

Curve SE är tillräckligt stabil att jobba på men bekvämast blir det genom att ansluta ett trådlöst tangentbord till datorn. Att datorn kommer upp en bit är tacksamt speciellt då vi använder oss av en iMac precis bredvid så vi slipper vrida huvudet onödigt mycket. Men bortser vi från allt vad ergonomi heter så är faktiskt den största vinningen för oss att det blir otroligt stilrent och snyggt på skrivbordet. Curve SE smälter in perfekt på skrivbordet och matchas fint med vårt Magic Keyboard och Magic Mouse. Det känns som vår MacBook Pro äntligen har fått den piedestal den förtjänar. Vi kan tycka att prislappen är lite i överkant med tanke på att produkten bara består av metall och silikon men har du lite pengar över och vill ha en stilrenare arbetsplats så är det bara att slå till.

Curve SE går bland annat att köpa hos Lifestylestore och den går att använda med följande MacBooks:

  • MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (Retina, 13 tum, 2018 och senare)

  • MacBook Air (13 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (11 tum, tidigt 2015)

  • MacBook Pro (13 tum, 2016 och senare)

  • MacBook Pro (Retina, 13 tum, sent 2012–2015)

  • MacBook Pro (15 tum, 2016–2019)

  • MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2012–2015)

  • MacBook Pro (16 tum, 2019)

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.