Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Delar av koden i iOS 14 är läckt och det här kommer uppdateringen att bjuda på

Den amerikanska sidan 9To5Mac har kommit över läckt kod tillhörande det kommande iOS 14 som kommer visas upp på WWDC i juni.

Koden skvallrar om att hemskärmen äntligen kommer att få sig en uppdatering och en nyhet är att det kommer finnas en helt ny sida där en lista på alla spel och appar som finns på telefonen listas. Listan kommer även att gå att sortera på till exempel alla appar som har en notis. Det ska även gå att få förslag på appar via Siri så när vi kommer till gymmet kan Apple Music vara ett förslag vi hittar överst i listan.

Hjälpmedel ska även bli mer hjälpsamt för hörselskadade genom att iPhone automatiskt kommer kunna känna av brandlarm, gråtande bebisar, sirener och när någon knackar på dörren. När telefonen upptäcker ett ljud så kommer den vibrera. När det kommer till bakgrunder så ser det även ut som att tredjepartstillverkare kommer att kunna få tillgång till fliken bakgrunder i inställningar så vi direkt kan bläddra bland Apples egna och andra tillverkares bakgrunder istället för att ha allt i kamera-appen.

iOS 13 bjöd på stöd för mus men upplevelsen är allt annat än trevlig. I det kommande iOS 14 så kommer vi istället få en förbättrad muspekare. Det kommer även nya stöd för svepgester som ska vara till det kommande Smart Keyboard med inbyggd trackpad. Apple ska även arbeta på en helt ny AR-app under kodnamnet Gobi som kommer ge användaren mer information om omgivningen runt sig. I koden framgår det att Apple testar appen bland annat i Apple Store så i praktiken ska vi kunna öppna appen och få upp mer information om produkterna i affären samt priser. Den nya AR-appen stärker ryktena om att Apple arbetar på ett par AR-glasögon, men dessa lär vi förmodligen inte se i år.

Källa 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.