Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Braven FLYE Sport Rush

Vi testar berg- och vädertåliga true wireless-lurarna FLYE Sport Rush från amerikanska Braven med sitt huvudkontor vid foten av Rocky Mountains i Utah.

Braven är ett ZAGG-ägt bolag som är ganska färskt på svenska marknaden. De fokuserar på robusta, trådlösa och vädertåliga ljudenheter utan att kompromissa med ljudet - som sedan testas hårt i bergen.

Vi testar FLYE Sport Rush, ett par true wireless in-ear-pluggar med ett laddningsetui som utlovar trettiosex timmar lyssning på en laddning. Vi möts av ett trevligt laddningsetui med lite tyngd i när vi först öppnar kartongen. Det är plast men känns robust och texturen på ovansidan ger ett bra intryck. När vi öppnar upp etuiet möts vi kanske inte av de snyggaste pluggar vi sett, men hur många är snygga egentligen? De känns lätta och tillsammans med plast och gummi i symbios känns de inte så lyxiga, men sen inser vi att de är menade att klättra i berg med.

Det är när vi sätter dem i öronen, med rätt kudde och vinge monterad på, då känns de knappt av. De sluter dessutom tätt så omgivningen försvinner trots avsaknad av brusreducering och annan lyx.

När de är anslutna till blåtanden, vilket enkelt görs genom att ha etuiet och hörlurarna nära sin enhet, så fortsätter de imponera. Ljudet är bra, skönt ljud med lagom bas och diskant, inget som tar över. Funkar utmärkt till både dunkadunka och traditionell pop, även film och TV trivs i lurarna.

Tack vare den fina passformen och lättheten så använder vi dem flitigt, både till iPhone och till iPad, i badet och sängen och ute på promenader. Eftersom undertecknad inte är så äventyrlig så blev det aldrig bergsklättring eller hårda träningspass. Bada badkar är precis lagom extremt. Lurarna klarar både svett och stänk tack vare sin IPX5-klassificering men några djupdykningar i badkaret klarar de inte med andra ord.

Flye Sport Rush överraskade på undertecknad. Med sin fina passform och bra ljud så har mina AirPods blivit liggande den här månaden och med en prislapp på bara 899 kronor så är det ett gott betyg. Få in-ear lurar passar mina öron, oftast trillar de ur eller skaver - men inte dessa. Jag tycker om att använda bara en lur när jag till exempel kollar på iPaden i sängen, för att kunna höra barn och sambo i närheten. Där har jag dock stött på patrull ett par gånger. Blåtanden kan koppla upp både mot etuiet och båda lurarna eller en lur i taget, jag som ofta har vänstersnäckan i drabbades flera gånger av att parningen ändras och ljudet tystnar, men när vi lärt oss orsaken så är det lätt åtgärdat. Det är Klass 1 av blåtand som har lång räckvidd men känns inte alltid som den mest stabila.

Slutsatsen blir att de är ett par bekväma hörlurar med bra ljud men som inte känns kvalité eller lyx, men det kan vi nog inte begära för 899 kronor. Det är ett par perfekta slit och släng-lurar för träningen eller ute i naturen. Så man får vad man betalar för även om de överraskar i vissa avseenden, så en trevlig hörlur för prislappen.

I lådan får vi med 3 uppsättningar av både kuddar och vingar för perfekt passform och en micro-USB för laddning.

Kort om lurarna:

  • IPX5 klassade så tål stänk men inte att bli helt doppade.

  • 10 timmar batteri i lurarna och ytterligare 26 timmar i etui.

  • Burst Charge gör att man får en timmes lyssning efter
    bara 10 minuter laddning i etuiet.

  • Autoparning med din enhet.

  • Inbyggd mikrofon för samtal och du kommer åt Siri
    med en knapptryckning på luren.

  • Klass 1 Bluetooth med lång räckvidd.

  • Finns i färgerna svart, vit och blå

  • Rekommenderat butikspris: 899 kronor

Tillverkarens sida.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.