Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Sudio FEMTIO - den ultimata kompisen till våren

Det svenska företaget Sudio har lanserat en ny högtalare vid namn FEMTIO som vi har lagt vantarna på. Vi har sedan tidigare testat en rad olika hörlurar från Sudio men aldrig någon högtalare och nu är det dags att se om de är lika duktiga inom det segmentet.

Design

Sudio FEMTIO bjuder på en trevlig design som känns lyxig, stilren och framförallt skandinavisk. Den tygklädda cylinderformade högtalaren passar lika bra på skrivbordet som på altanen och på ovansidan hittar vi de fysiska knapparna som kontrollerar Sudio FEMTIO. Från toppen av enheten kan vi stänga av och sätta på högtalare, justera volymen, starta och pausa musik samt para enheten. I botten så hittar vi även fem små LED-lampor där den högra visar om enheten är på och de andra fyra visar hur mycket batteri som finns kvar. Högtalaren finns i tre olika färger, Black, Silver och Anthracite.

Funktioner

Högtalaren är IPX6-klassificerad vilket innebär att den inte är vattentät och går att slänga ned i poolen i sommar men däremot behöver vi inte oroa oss när sommarregnet börjar falla på den. Batteritiden ligger på 14 timmar och den kommunicerar med din telefon, dator eller surfplatta via Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på ca 10 meter. Skulle du ha den parad till din telefon och det ringer så kan du även svara då den har en inbyggd mikrofon. När Sudio FEMTIO har slut på batteri så laddas enheten upp med en USB-C-kabel. Den kanske mest smidiga funktionen är att du kan inhandla två högtalare och enkelt para ihop dessa till ett stereopar genom att klicka på parningsknappen längst upp på högtalaren.

Så var det ju det här med ljudet

Som enskild högtalare låter Sudio FEMTIO helt okej, det finns en bas närvarande och högtalaren bjuder på en ganska neutral ljudbild som passar perfekt på filten i sommar eller vid solstolen. Och jag tror att det är precis dessa stunder som Sudio själva vill att högtalaren ska användas då den med sin relativt lilla storlek och vikt (675 gram) enkelt kan tas med ut i det fria. Som vi var inne på tidigare så går det att para ihop två högtalare och skapa ett stereoljud istället och då får vi faktiskt en rätt trevlig ljudbild. Det låter fylligt samtidigt som vi kan dra på lite högre volym utan att det låter dåligt. Högtalarna grejar anslutningen perfekt under flera timmars spelning när vi kopplar ihop dem till vår iPhone. Däremot när vi skickar ljudet från vår MacBook Pro 16" så tappar de ofta anslutning och ljudet börjar spraka. Om detta beror på något i vår MacBook eller i högtalarna fick vi dock inte klarhet i. Men via en iPhone 11 Pro Max fungerar det klockrent.

Summering

Sudio FEMTIO är en av de snyggaste små portala högtalarna vi hittills har testat och ljudbilden är helt okej med tanke på den relativt låga prislappen på 1 299 kronor. Att vi kan para två högtalare och skapa stereoljud är en bonus samt att den utan problem klarar att vara ute båda soliga och regniga dagar. Vi tycker att Sudio har tagit fram en snygg och prisvärd produkt som absolut är värt sitt pris.

I samband med recensionen fick vi även en rabattkod till alla läsare där ni får 15% rabatt på ett köp på Sudios hemsida genom att ange koden "99mac".

Hitta billigaste pris på FEMTIO via Prisjakt.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.