Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi testar extern SSD-disk från HyperX

Ni vet den där känslan när man får upp en notis framför ögonen att lagringsutrymmet är fullt. Tankarna börjar cirkulera, hur ska jag lösa detta, vad ska tas bort och offras för att det är slut på lagring?

Undertecknad köpte för en tid sedan en begagnad Macbook Pro mid 2015 som har en intern SSD-disk på 256GB. Det blev uppenbart väldigt tidigt att den kommer fyllas upp snabbt så vi införskaffade en HyperX Savage EXO Portable SSD 480GB. HyperX startade 2002 under bolaget Kingston Technology, en av världens största minnestillverkare. De har idag produkter så som minnesmoduler, SSD-diskar, USB-flash-enheter, headset och musmattor.

Disken vi har testat har stöd för USB 3.1, vilket gör att vi får lite sämre skrivhastighet än andra SSD-diskar som stödjer USB 3.2. När vi mäter skrivhastigheten så kommer vi upp i 480MBps men att den har lite sämre skrivhastighet är inget vi märker av när vi jobbar med den. Filmredigering via Final Cut Pro går som tåget med stora 4K-filer sparade på den externa enheten. Vi har även testat denna hårddisk på Apples senaste Macbook Pro 16" via USB-C, vi får ungefär samma resultat trots att den har den senare versionen av USB.

Macbook Pro 15" 2015:

Macbook Pro 16" 2019:

I övrigt är den superkompakt och väger endast 56 gram, vilket gör att vi knappt märker av den om den såväl ligger i vår väska eller i fickan på byxorna. Designen tilltalar och den känns både modern och lite utmanande så folk kanske slänger ett öga på den en extra gång. När det kommer till funktion och hastighet så måste vi säga att den imponerar på oss. Undertecknad som har en Macbook Pro mid 2015 saknar USB-C vilket gör att jag inte riktigt kommer upp i samma hastigheter, men trots detta så arbetar den otroligt snabbt, flytta filer fram och tillbaka från datorn går på några sekunder.

När det kommer till det praktiska så är den här lösningen med en extern hårddisk helt suverän när vi sitter på ett kontor och arbetar, där hårddisken kan ligga bredvid datorn. Är vi ute och jobbar kan vi enkelt bara ha den i fickan och snabbt plugga in den i datorn.

Vår slutsats blir att tänk till en och två gånger innan ni köper er dator, lagringsutrymmet är så mycket viktigare än vad vi tror. Men om ni skulle göra misstaget och sitta med en sprängfylld intern disk så är HyperX Savage ett utmärkt alternativ.

Detaljer:

Tekniska Specifikationer:

 • USB-C-Port: Ja

 • Strömkälla: USB-buss

 • Enhetstyp: Portabel

 • Gränssnitt: USB 3.1 Gen 2

 • Intern skrivhastighet: 480 MBps

 • Intern datafrekvens: 500 MBps

 • Hårddiskutrymme: 480 GB

 • Tillverkare: Kingston

 • Modell: Savage EXO

 • Typ: Solid State Drive

 • Vikt: 56 gram

 • Djup: 4.861 cm

 • Höjd: 1.024 cm

 • Bredd: 12.382 cm

Missa inte vår videorecension för den här trevliga hårddisk.

Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.