Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Citcop - idioter med värmepumpar

<br><br><center><img src=http://www.99mac.com/nyhetsbilder/citcop.jpg border=0></center><br><br>
Häromdagen drabbades en stor del av 99mac-medlemmarna av SPAM med ett erbjudande om att köpa "sex-pack värmepumpar" för 59.400 kronor - ett "fantastiskt erbjudande". Dett svenskt företag med namnet Citcop i Kungsbacka stod för erbjudandet och snabbt startade diskussioner om någon hade dammsugit 99mac efter epostadresser eller om tidigare förövare hade sålt adressregistret på något sätt.

99mac administratörerna började nysta i härvan och för en stund sedan talade vi med Citcop i Kungsbacka för att få en förklaring och helst någon form av ursäkt och löfte om att utskicket inte skulle upprepas.

Elisabet som jobbar som webmaster på Citcop berättar för 99mac: "Vårt spam-utskick (observera: dom kallar själva sina utskick för spam!) går ut till 35.000 mottagare i sverige och det har varit väldigt lyckosamt. Min chef Torbjörn Johansson har köpt ett helt adressregister, jag tror det var ifrån ett kreditupplysningsföretag eller något sådant."

Vi kommenterar att det måste vara en väldigt liten andel av mottagarna som verkligen köper ett sexpack värmepumpar och att spam orsakar en massa ilskna kommentarer.

Elisabet fortsätter: "Vi tänker verkligen inte sluta skicka Spam, det är ett jättebilligt sätt att nå massor av kunder och det har varit väldigt lyckat för oss. Vi har kollat upp lagarna och det är inte olagligt, därför kommer vi fortsätta". Elisabet lovar dock att om vi faxar till dom med epostadress och av vilken anledning vi inte längre vill ha erbjudanden om värmepumpar så ska hon personligen ta bort adresserna. Citcop garanterar till och med att vi kommer få mer Spam om vi inte gör det (!)

Vi fortsätter att ringa till danska Securehosting.dk som ansvarar för Citcop:s mailservrar och webbservrar. Vi talar med Kurt Hansen i teknisk support/Abuse och han vet direkt vad vi talar om när vi ringer: "Det är dom där Citcop va? Vi har fått väldigt många samtal och vi håller just nu på att stänga av deras mailservrar och alla andra konton hos oss. Det är olagligt att skicka Spam i Danmark nämligen. Jag kan personligen garantera att Citcop inte kommer skicka mer spam genom oss".

Länk till klagomål om spam till 99mac:

http://www.99mac.com/forum/showthread.php?threadid=21847

Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.