Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple fortsätter hjälpa till i kampen mot coronaviruset

Idag släpper Apple ett nytt verktyg för appen Kartor som samlar in information om var folk befinner sig och var man ska undvika att gå ut.

Det Apple gör är att ge möjlighet till att samla in mer information och delar med sig av den för att kunna hjälpa myndigheter och hälsoorgan att fatta beslut. Genom att läsa av trender i var och hur människor i olika delar av världen rör sig, så kan de enklare se hur mycket folk det är i rörelse i specifika områden. Det delar de även med sig av via en hemsida som ska göra det enklare för oss att avgöra om det är värt att ge sig ut på gatorna eller om det är bättre att stanna hemma.

Det här är inte ett sett för att spionera på sina användare, utan informationen är inte knuten till något Apple-ID, det är krypterad data från Kartor-appen som samlas in och ingen historik sparas. Detta kommer endast ske i större städer och i 63 länder över vår glob. Insamlingen av information sker via förfrågningar om vägvisning som senare kan visa hur många som kör, promenerar eller reser kollektivt i din närhet.

Apple utlovar totalt integritetsskydd och inga rutter eller liknande sparas utan bara antalet som gör just förfrågningar av vägbeskrivning i ditt område.

Som vi tidigare skrivit engagerar sig Apple mycket i kampen mot coronaviruset. Det har samlat in och tillverkat över 20 miljoner munskydd som de använt sina egna leverantörer och fraktbolag för att kunna få fram dit det behövs, otroliga mängder pengar har donerats och de har som nu integrerat sin programvara för att hjälpa till i kampen. Till exempel har de utökat stödet för vad Siri kan berätta för de oroliga själarna som frågar henne om viruset och vad man ska göra.

Mer information hittar du på apple.com/covid19 och informationen från denna artikel kommer från Apples pressmeddelande.

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.