Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Håll koll på promillen med AlcoSense Excel

En brakfest då och då är inte att underskatta men ofta kommer smällen dagen efter och suget efter att hoppa in i bilen och köpa pizza är stort.

Vi har testat AlcoSense Excel som är en liten behändig alkoholmätare där vi kan se hur många promille vi har i kroppen.

Det är enkelt att komma igång

I kartongen hittar vi en laddkabel, alkoholmätare och ett gäng munstycken. Installationen är superenkel och vi startar upp alkoholmätaren, ställer in land och sen är vi igång. Alkoholmätaren ska användas 30 minuter efter det senaste glaset man tog för att ge en korrekt mätning. När det är dags att kolla hur mycket man har fått i sig så sätter vi fast ett munstycke, följer instruktionerna på skärmen och blåser för kung och fosterland. Några sekunder senare så får vi ett svar.

Vad gör den?

AlcoSense Excel har en färgskärm och drivs av tre stycken AAA-batterier. Hålet där vi placerar munstycket är upplyst av en LED-lampa så vi enkelt kan sätta fast det i sämre belysning. AlcoSense Excel mäter och visar aktuell alkoholhalt i milligram per liter utandningsluft. Mätaren är framtagen för privat bruk och efter ett år så måste enheten kontrolleras för att den fortsatt ska visa korrekta värden.

Varför en alkoholmätare?

Undertecknad brukar alltid ställa bilen om alkohol ska intas, även om det bara är ett glas och likaså dagen efter brukar bilen få stå. Men ibland händer det att jag vaknar upp pigg och glad efter en utekväll och har många gånger ställt mig frågan om det är okej att köra bil. För mig är det här som en alkoholmätare är användbart, att snabbt kunna få ett svar om jag kan köra eller inte. För ibland mår man toppen men kan ha en för hög promillehalt kvar i kroppen. AlcoSense Excel har även blivit en partyhöjare vid bjudningar där nyfikna gäster vill testa och se hur många promille de har lyckats samla ihop under kvällen.

Ett par sista ord

AlcoSense Excel är enkel att komma igång med och den gör det den skall. Menyerna och inställningarna är smidiga att komma åt och att göra ett test går fort. Min personliga åsikt är att bilen alltid ska stå när alkohol är inblandat men att enkelt kunna se om man har promille kvar i kroppen dagen efter är faktiskt väldigt användbart. Priset för denna ligger på 1 699 kronor och det är en låg prislapp för att inte göra nått dumt i trafiken.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.