Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så här fungerar Apples och Googles samarbete

Apples och Googles samarbete har påhejats och oroat världen över. Men vad de har skapat verkar lovande.

Det var i mars som en handfull anställda på Apple började slipa på ett hjälpmedel för att kunna spåra COVID-19-smittan. Nu en månad senare sägs det vara färdigställt och flera har höjt på ögonbrynen för att det gick så snabbt och misstänker att Apple redan hade tekniken klar.

Tekniken bygger på att våra mobiler känner av varandra via blåtand och kan på så sätt läsa av vilka vi träffar. Till denna teknik kommer en programvara där vi kan fylla i om vi testat positivt och i sin tur får de personer vi träffat en notis om att de kan blivit utsatta för smittan.

En enkel och smidig lösning och att Apple möjligtvis redan satt på en liknande teknik kan vi hoppas är för att AirTags är påväg ut på marknaden och att de har jobbat på att spåra och känna igen andra blåtandsenheter.

Apple berättade i uppstarten att det var ett annorlunda projekt, att skapa en app som spårar våra mobiler och vilka vi träffar utan att störa eller inträda i våra privatliv. Appen använder sig av blåtand i bakgrunden och ska heller inte påverka telefonens batteritid.

Samtidigt arbetade Google på en liknande lösning och ett samarbete inleddes med några samtal utvecklingsgrupperna mellan. Som sedan blev ett tätare samarbete för att tjänsten ska fungera på en bredare front än bara iPhones. Apples kodnamn för projektet var ´Bubble´vilket är ett namn vi på 99mac trivs ganska bra med, med tanke på alla våra bubblor.

Tekniken sägs släppas för allmänheten den första maj genom en uppdatering som kommer fungera med iPhone 6s och senare.

En djupdykning i hur samarbetet gick till kan ni läsa här: CNBC (Engelska).

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.