Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här är Sonos Arc - uppföljaren till Playbar

Först kom Sonos Beam och många väntade ivrigt på en uppföljare av Sonos Playbar och nu är dagen här.

Sonos presenterar idag sin nyaste familjemedlem Sonos Arc som är en direkt uppföljare till Sonos Playbar.

En helt ny design - men ändå inte

Sonos Arc har fått en helt ny design men vi känner snabbt igen designspråket från deras senaste produkter. Jämfört med Sonos Beam så är en Arc en ordentlig pjäs på hela 114 centimeter. På ovansidan hittar vi touch-kontroller för Play/Pause, volym och byta låt. På framsidan hittar vi även en diskret LED-panel som indikerar om Arc är igång samt när volymen justeras. En sådan LED-lampa kan vara störande i biomörkret men det har Sonos tänkt på. Det finns en sensor på Arc som känner av hur ljust det är i rummet och när vi släcker ned för biomys så tonas även styrkan på LED-panelen ned.

En titt på insidan

Design må vara viktigt men självklart så är största anledningen till att investera sina slantar i en soundbar ljudet. På baksidan av Arc så hittar vi en Ethernetport (10/100 Mbps), strömport och en HDMI som har stöd för eARC (Enhanced Audio Return Channel) och ARC (Audio Return Channel). Den har även stöd för AirPlay 2 och Trueplay och går att koppla upp via WiFi dock enbart via 2.4 GHz. När det kommer till insidan så hittar vi elva digitala Class-D-förstärkare, tre vinklade diskanter med sidenkupoler och åtta elliptiska woofers. Vi hittar även fyra fjärrfältsmikrofoner så vi kan styra Arc via Google Assistant eller Amazon Alexa. Två av de elva Class-D-förstärkarna är riktade uppåt och det betyder att Sonos äntligen har stöd för Dolby Atmos. Utöver Atmos har den även stöd för stereo, Dolby Digital 5.1 och Dolby TrueHD.

När kommer den och vad kommer den kosta?

Sonos Arc lanseras den 10 juni 2020 i Sverige och priset landar på 8 999 kronor. Vill man hänga upp Arc på väggen så går det även att köpa till ett specialdesignat fäste för 799 kronor. Arc lanseras i två färger, vitt och svart och den går att förhandsboka redan idag.

Namn på produkt
Sonos Arc
Tillverkare
Sonos
Ljud
Elva digitala klass D-förstärkare, åtta elliptiska woofers, tre exakt vinklade diskanter med sidenkupoler, fyra fjärrfältsmikrofoner.
Dimensioner
H:87 x B:1141.7 x D:115.7 mm
Vikt
6,25 kilo
Övrigt
IR-mottagare, AirPlay 2, Justerbar EQ, Talförstärkning, Nattläge, Trueplay, statuslampa, Dolby Atmos, Stereo, Dolby Digital 5.1, Dolby TrueHD.
Pris
8 999 kronor
Lansering
10 juni 2020
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.