Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lägger bud på skivbolaget Universal Music

Tidningarna The Mercury News och Los Angeles Times rapporterar att Apple förhandlar med världens största skivbolag; Universal Music Group om ett uppköp. Budet som Apple är beredda att lämna sägs uppgå till $6 miljarder. Skulle affären gå i hamn, kommer Apples VD Steve Jobs, utan tvekan bli en av de mest inflytelserika personen inom hela skivindustrin.

Förhandlingarna som hållits under största möjliga sekretess, sägs ha pågått i flera månader med Universals nuvarande ägare Vivendi Universal. Apple har dock inte lämnat in något formellt bud ännu. Men det rapproteras att ett bud som kommer hamna någonstans mellan $5-$6 miljarder, kommer lämnas in i god tid till Vivendi Universals styrelsemöte den 29 april. Apple har valt att inte kommentera uppgifterna.

The Mercury News rapporterar vidare att Apple med Jobs i spetsen tydligen räknar med att man i inom kort kommer kunna tjäna pengar på musikdistibution via Internet. Apple håller enligt Mercury News i största hemlighet på att testa en distributionstjänst, som kännare av musikbranschen påstår kommer bana vägen för en storskalig försäljning av musik via Internet. De som har fått testa tjänsten, som sägs lanseras i slutet av månaden, påstår att det nerladdningen och köp av musik har blivit lika enklel och icke-tekniskt som att köpa en bok från Amazon.com.

När Apple för första gången visade upp den kommande musiktjänsten för Vivendi, i december förra året, var tanken att Vivendi skulle sälja en del av skivbolaget till Apple. Men med tiden har en vision om att köpa hela Universal music vuxit fram. Nu i dagarna sägs Apple alltså lägga ett bud.

99mac har kontaktat Svenska Apple för en kommentar. Vi återkommer när vi erhållit svar.

Hela storyn finns hos;
The Mercury News
The Los Angeles Times

-- du läste det först på 99mac.com --

Kommentarer
128 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.