Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: När gammalt möter nytt - vi testar tangentbord från Zagg

Vi har fått hem två tangentbord ifrån det amerikanska företaget Zagg som vi har testat och går igenom hur man enkelt kan koppla upp tangentbord och mus till en iPad, där vi även får fram den nya markören som Apple har släppt i den senaste version av iPadOS.

Rugged Book är ett tangentbord och skal som skyddar din iPad ifrån det mesta. Vi får ett bra tangentbord att skriva med, tangenterna är lätta att trycka på som knappt har något motstånd alls.

Vi laddar detta enkelt via Micro-USB. Den översta raden av tangenter är snabbknappar till en mängd olika snabbfunktioner. Lås/lås upp din iPad, byt låt, höj/sänk volymen samt sökfunktion. Det här tangentbordet är utmärkt för dig som är ute väldigt mycket och springer, och inte vill bära med dig en tung laptop.

Håller vi oss till en timmes skrivande om dagen så lovar Zagg upp till två års skrivande mellan varje laddning.

Tri Fold är ett tangentbord som är perfekt när vi sitter vid ett skrivbord och jobbar. Vi vecklar enkelt ut tangentbordet och sen är vi igång. Tangentbordet sätts automatiskt igång när vi vecklat ut det, och när vi fäller ihop det så stängs det av.

Vi får även här ett bra tangentbord att skriva med, sköna tangenter att trycka på som knappt har något motstånd. Micro-USB även för detta tangentbord, och vi får en rad med snabbknappar till olika funktioner som med Rugged Book.

Samt att vi får en inbyggd trackpad, vilket gör jobbet ännu smidigare. Tyvärr verkar trackpaden inte ha stöd för de senaste funktionerna i iPadOS. Vi slipper släpa på en extern mus och vid behov kan vi koppla ihop det här tangentbordet med två enheter.

Summering

Zagg visar att de kan göra riktigt bra tangentbord som inte behöver kosta en förmögenhet och vi kan för en relativt liten peng få användning av våra äldre iPads igen och använda dem som arbetsredskap.

Missa inte vår videorecension av de här två tangentborden där vi även går igenom hur man enkelt parar ihop iPaden med tangentbord och mus. Vi tittar även närmare på den nya mus markören Apple har släppt till iPadOS 13.4.1:

Namn
Rugged Book
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Material
Rostfritt stål, Silikon, Polykarbonat
Vikt
0,728 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 1 000 kronor
Namn
Tri Fold
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Vikt
0,268 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 800 kronor
Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.