Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pågående studie undersöker om Apple Watch kan upptäcka Corona

Det är Stanford Universitetet som undersöker om Apple Watch kan användas för att upptäcka att man bär på coronaviruset.

De försöker hitta mönster i hjärtrytm och andning för att se påverkningar från viruset direkt från din handled.

En professor på Stanford säger:

"Vi undersöker om informationen från enheter likt Apple Watch och Fitbit kan användas för att upptäcka COVID-19 och andra sjukdommar. Vår förhoppning är att kunna förutspå sjukdomen innan symtomen brutit ut."

Stanford har påbörjat studien med söker fortfarande fler användare som vill dela med sig av sin data. De söker efter de som redan insjuknat eller de som jobbar i utsatta områden som sjuksköterskor och läkare. För att delta behöver man godkänna och fylla dessa kriterier: Bära din klocka hela tiden, ladda ner en app och fylla i dagliga rapporter om symtom som endast tar 1-2 minuter och man måste godkänna att dela och exportera data till Stanford.

Studien kan fortgå upp till två år, men hoppas att passera sin först fas redan efter två veckor. Där första fasen är att få in tillräckligt många användare för att kunna sammanföra data på sin hemsida och börja följa utvecklingen på riktigt. Eftersom det finns över 30 miljoner människor som bär på dessa enheter hoppas de få in tillräckligt med data snabbt.

Vill du vara med och hjälpa kan du ansöka här.

Källa: 9to5mac
Bildkälla: Apple där du också kan läsa mer om hälsa på Apple Watch.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.