Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snart kan du scanna matvarorna i mobilen

Fler butiker går över till självscanning och nu kommer ännu en lösning för detta. Easyshop gör så att du kan scanna och betala direkt i mobilen.

Det är det svenska företaget Datema AB som tagit fram en app för detta. Easyshop är nästa genrations självskanning och vänder sig till detalj- och dagligvaruhandeln.

Systemet har provats i Norges 32 Coop-butiker sedan början av året, nu är planen att rulla ut lösningen till fler av Coops butiker och även i Sverige. Intresset är stort även utanför Sverige och Norge. England, Ryssland och Tyskland är bara några av länderna som hört av sig till det svensk bolaget för att kunna få använda sig av systemet.

Tjänsten ska komma till flera butiker i Sverige undet året och Datemas marknadschef Jan Herrström säger: ​

Flera av de större svenska dagligvarukedjorna har visat intresse och vill testa och lansera den här typen av självskanningslösning och det redan under 2020.

Easyshop-appen kommer även med fler smarta funktioner som inköpslista, kunderbjudanden och möjligheten att läsa mer information om produkten man scannar. Varje butik kan skräddarsy sin Easyshop-lösning och integrera det i sitt kassasystem som gör att de alltid har aktuella priser i appen.

I dessa coronatider är det såklart väldigt passande att både slippa kö och kassa. Vi får se hur snart vi får se detta i vår närbutik. Men det ser ut som att det är många butiksägare som är intresserade.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.