iPad Pro med mini-LED och 5G ser ut att komma i början av 2021

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Det ser ut som att Apple planerar att sätta A14X-chip, 5G och en mini-LED-skärm i nästa generations iPad Pro som sägs komma redan första halvåret av 2021. Ryktet säger att den nya iPad Pro får Quaicomms Snapdragon X55 som modemenhet och det skulle innebära 5G i både mmWave och 6GHz i en hisklig hastighet. Vilket är samma modem som nästa generations iPhone förväntas få.

Förutom att vi kan förvänta oss att kunna surfa snabbt får vi kristallklar mini-LED-skärm och en uppdaterad processor med det troliga namnet A14X. Men också få se den hyfsat snart. Det var i mars Apple uppdaterade sin iPad Pro senast, men då utan några stora förändringar. Så att det kommer en ny modell redan ett år senare låter fullt rimligt.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.