Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Imorgon lanserar Sonos S2-appen - det här behöver du tänka på

Sonos tar imorgon klivet över till en modernare plattform där nya och gamla enheter separeras.

Vi säger hej till S2

S2-appen är helt utvecklad för Sonos moderna och framtida produkter där vi ser förbättringar som stöd för fler ljudformat och högre bitrade från tjänster som till exempel Tidal. Den nya appen kommer att finnas tillgänglig i App Store och Google Play från och med imorgon. Allt som användaren behöver göra är att ladda ned den nya appen, logga in och sedan ta bort den gamla appen.

Har du gamla och nya enheter?

Har du en blandning hemma av gamla och nya enheter så kommer du få alternativet att dela upp dessa i två olika system. Det betyder att de gamla enheterna kommer använda sig av S1-appen och de nya av S2-appen. Det hela kommer med några begränsningar som att du inte kommer kunna gruppera rum i S1-appen med rum i S2-appen. En annan sak är musiktjänster som Spotify kommer kräva olika konton i S1-appen och S2-appen. Det är för att de inte tillåter flera olika källor som spelar upp musik samtidigt på ett och samma konto. Så är du inloggad på ditt Spotify-konto på S1-systemet och spelar en låt och sen är inloggad på S2-systemet och startar en annan låt kommer musiken i S1-systemet att pausas. Värt att tänka på är att produkter som lanseras efter första maj 2020 inte är kompatibla med S1-appen.

Har du bara äldre enheter?

Har du äldre enheter som inte längre kommer få ta del av de senaste uppdateringarna, så kommer dessa ligga kvar i den befintliga appen som du använder idag. Sonos kommer fortsättningsvis skicka ut säkerhetsuppdateringar och de kommer arbeta med tredjepartsutvecklare för att säkerställa att alla musiktjänster fungerar så länge som möjligt till de äldre enheterna.

Behöver jag använda S1 eller S2-appen?

Nedan ser du vilka enheter som fungerar med S2-appen och vilka som måste ligga kvar på S1-appen:

Uppdatering:

Den vanliga appen går nu att uppdatera till S1 och den nya S2-appen är tillgänglig i App Store och går att ladda ned här.

Tips! Missa inte vår recension av Sonos Arc:

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.