Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Gör eluttaget smart med Satechi

Det här med smarta pluggar är rätt smidigt om du har en "dum" produkt som du vill göra någorlunda smart.

Vi har testat Satechi HomeKit Smart Outlet som låter oss få in vår "dumma" produkt i HomeKit och kan därifrån sätta på och av den. En stor nackdel med många av dessa smarta pluggar är att de är relativt stora och tar upp båda platserna i ett vägguttag. Så är inte fallet med Satechi HomeKit Smart Outlet utan vi kan utan problem koppla in någonting mer.

Satechi HomeKit Smart Outlet behöver ingen hubb utan kopplar upp sig direkt via vårt WiFi-nätverk (2.4GHz). På själva enheten har vi en HomeKit-kod som vi bara scannar av i Hem-appen. Vi väljer sedan vilket rum uttaget befinner sig i och döper den till något lämpligt. Därefter kan vi välja om den skall inkluderas i några scenarion eller bara lägga till den som en ikon direkt i Hem-appen.

Satechi HomeKit Smart Outlet är en trevlig produkt som är snabb i responsen och tar inte upp dubbla uttag. Installationen är busenkel och detta är en perfekt produkt för dig som vill göra något smart i hemmet som till exempel en kaffebryggare eller lampa. Prislappen ligger runt 399 kronor och går bland annat att köpa hos Lifestylestore.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.