WWDC: Här är nyheterna till watchOS 7

WWDC tickar på och Apple Watch får nya funktioner med höstens watchOS.

Apple Watch har länge varit ett hjälpmedel för vår hälsa men nu tar Apple det längre och lägger till flera källor för träning. Dans - nu ska klockan känna av när du skakar rumpan under en utekväll och få data på hur mycket du kalorier du bränner.

Watch får också en funktion som likar widgets, där vi får mer möjlighet att lägga appar på vår urtavla och vi får mer information direkt på appen och låter utvecklarna göra mer med sina app-ikoner.

Vi får också utökade möjligheter att förändra våra urtavlor och vi kommer också kunna dela med oss av urtavlor vi gjort eller ladda ner från hemsidor.

Kartan får också en förbättring där vi får förbättrad vägvisning och även för cykel precis som iPhone.

Nu kommer sömnspårning till Apple Watch som läser av hur du sover. Funktionen kan också lära sig hur länge du behöver sova så att den automatiskt kan säga åt dig när det är dags att gå och lägga sig. Skärmen slocknar medans du sover så den inte väcker dig om du vänder på dig samtidigt som den läser av hur du rör dig under sömnen.

Klockan får också en funktion som känner av när du tvättar händerna och räknar ner så att du tvättar händerna tillräckligt länge.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.