WWDC: Nyheter till din Apple TV

När det kommer till tvOS så kom det inte supermycket nytt men en hel del godsaker.

HomeKit kommer till Apple TV! Vi kan få notiser som visar vem det är som ringer på dörren, något som vi hade på vår önskelista.

Vi får även utökade funktioner för Apple Arcade där vi får en lista likt Nästa-listan som visar var du är i ett spel och kan enkelt fortsätta där du slutade. Det är även låst till ditt Apple ID vilket gör att alla användare på din Apple TV får en egen lista (tack Apple).

Apple Arcade får även stöd för Xbox Elite 2 och Xbox Adaptive controllers vilket är en riktigt trevlig nyhet och picture in picture-stöd. AirPlay får även stöd för 4K och för att runda av det hela visade Apple upp Isaac Asimov's Foundation som kommer lanseras på Apple TV+.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.