Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC: Det smarta hemmet blir smartare

Hem-appen har inte fått mycket kärlek de sista åren men nu är det äntligen dags.

Det skall nu bli lättare för tillverkare att skapa HomeKit-kompatibla tillbehör genom att Apple har med Google, Amazon med flera skapat en allians där de tillsammans gör det lättare för alla kunder att automatisera sitt hem med en gemensam standard. Vi får även en hel del nya funktioner i Hem-appen där vi bland annat kan ställa in "Adapting Lightning" där färgerna automatiskt ändras under dagen.

Även våra HomeKit-kompatibla kameror får lite nya funktioner där vi bland annat kan ställa in "Activity Zones" så kamerorna fokuserar på ett speciellt område i hemmet. Det kommer även stöd för ansiktsigenkänning så vi vet vem som är vid dörren och HomePod kan sedan berätta vem det är. Vi får även en notis på Apple TV om vi har en smart kamera om något till exempel skulle ringa på dörren då får vi upp kameran i picture in picture på vår Apple TV.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.