Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC: Force Touch försvinner i watchOS 7

Apple har sedan en tid tillbaka lagt ned Force Touch på sina telefoner och nu kommer Apple Watch möta samma öde.

I watchOS 7 är möjligheten att trycka hårt på en app eller för att rensa notiser borttaget. Detta framgår även i dokumentationen som går att läsa på Apples utvecklarsidor där de skriver:

"Firm press and long press. In versions of watchOS before watchOS 7, people could press firmly on the display to do things like change the watch face or reveal a hidden menu called a Force Touch menu. In watchOS 7 and later, system apps make previously hidden menu items accessible in a related screen or a settings screen. If you formerly supported a long-press gesture to open a hidden menu, consider relocating the menu items elsewhere."

Det betyder att vissa saker som tidigare fungerat med Force Touch nu kommer kommas åt via en ny meny eller att man håller en längre stund (longpress) som vi redan idag gör på iPhone. Så nästa Apple Watch som lanseras kommer med största sannolikhet inte innehålla 3D Touch-tekniken och detta blir spiken i kistan.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.