Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple testar att köra macOS på iPhone

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Twitter-användaren MauriQHD har ingen lång meritlista utav pålitliga läckor från Apple men däremot från andra teknikföretag. MauriQHD påstår att Apple arbetar på en prototyp med en dockningsstation kopplad till en extern skärm, där iPhonen sedan kopplas ihop med dockan och kör MacOS på skärmen. Det påminner om Samsung med deras DeX som fungerar på detta sätt för att leverera en Chromebook-liknande upplevelse på en extern skärm, med en Galaxy S8 eller senare av Samsungs flaggskeppsmobiler.

Apple har tidigare förnekat att deras Catalyst-projekt innebär att Mac och iOS blir ett och samma operativsystem. Men nu när macOS kommer att köras på Apple Silicon som bygger på samma arkitektur som iPhones chip så skulle det vara enkelt att låta en iPhone använda sig utav båda operativsystemen. MauriQHD påstår att det är väldigt troligt att Apple kommer att släppa denna docka kommersiellt i framtiden när allt kring macOS och Apple Silicone har landat. Tydligen prövas det både som en dockningsstation och att bara köra macOS på iPhone.

Källa: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.