Recension: Vi testar MX Master 3 för Mac

Undertecknad är en renodlad Apple-torsk och är för det mesta trogen mot Apple och kör därför Magic Mouse, men frågan är om gräset är grönare på andra sidan?

Magic Mouse har aldrig varit känd för att vara den mest ergonomiska musen på marknaden och detta blir vi påminda om när vi börjar använda MX Master 3. Det är otroligt bekvämt att använda MX Master 3 och det har ingen betydelse om vi sitter i en halvtimme eller fem timmar, det är en riktigt behaglig upplevelse.

Musen kommer utrustad med en rad funktioner och knappar som underlättar för oss Mac-användare. En sak som vi är vana att kunna göra med vår Magic Mouse är gester. Dessa finns även på MX Master 3 och genom att hålla in en knapp kan vi använda macOS inbyggda svepgester helt utan problem. Vi trycker in knappen och sen kan vi föra musen åt ett håll för att skapa en gest. Det är en liten inlärningskurva men efter ett tag sitter det i muskelminnet. Vi kan även ladda ned Logitechs egna mjukvara för att mappa upp alla knappar på musen och anpassa dem efter egen smak.

Scrollhjulet på toppen som Logitech själva kallar Magspeed-hjul växlar automatiskt från rad-till-rad-rullning till snabbrullning. Det är faktiskt en av de trevligaste upplevelserna vi har haft när vi scrollar och under Magspeed-hjulet har vi även en lägesväxlingsknapp så vi kan hoppa mellan precisions- och snabbrullningsläge. Vill vi scrolla horisontellt så har vi även ett tumhjul som vi kan använda. Vi hittar även bakåt och framåt-knappar så vi enkelt kan hoppa fram och tillbaka i till exempel Safari. Något annat vi måste lyfta med MX Master 3 är att den är extremt precis. Den har en sensorupplösning på 4 000 DPI och tack vare deras Darkfield-avläsning kan musen användas på mer eller mindre vilken yta som helst. Vi har testat den på musmatta, träbord, glasskiva och det blir ingen försämring alls, väldigt imponerande.

Nu har vi inte hunnit använda musen så länge att den behöver laddas upp men det görs via USB-C vilket vi tackar för och vi skall enligt Logitech själva klara oss 70 dagar på en full laddning. Något annat som är trevligt är att MX Master 3 går att använda även om vi skulle få slut på batteri. USB-C-uttaget är placerat längst fram på musen till skillnad mot Magic Mouse där kontakten sitter på undersidan. Har ni som oss flera datorer och kanske någon iPad så har MX Master 3 även stöd för Easy-Switch vilket betyder att vi genom att trycka på en knapp på undersidan av musen kan hoppa mellan tre olika enheter. Vi kopplade ihop MX Master 3 med vår MacBook Pro, iPad Pro och iMac och kunde sömnlöst hoppa mellan enheterna.

MX Master 3 är verkligen en fenomenalt bra mus. Kvalitén är otroligt hög och ergonomin är genomtänkt och nästintill perfekt. Att den även finns i Space Grey (Logitech kallar den Granit) är inte heller fel. Då matchar den våra befintliga Apple-produkter och som Apple-användare har jag nu inga problem alls med att lägga min Magic Mouse i byrålådan och aldrig ta fram den igen. Vi kan inte annat än att rekommendera MX Master 3 och det är en av de mest bekväma möss vi någonsin använt.

Tillverkare
Logitech
Namn
MX Master 3
Färg
Granit
Anslutning
Bluetooth eller USB-mottagare
Vikt
141 gram
Sensorteknik
Darkfield med hög precision, DPI 200 till 4 000
Knappar
Totalt 7 knappar och stöd för gester
Räckvidd
10 meter
Batteritid
70 dagar, en minuts snabbladdning ger 3 timmars användning
Laddkontakt
USB-C
Pris
Från 1 299 kronor
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.