Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi testar MX Keys för Mac

Tangentbord är en djungel och det finns massvis av varianter och storlekar att välja på. Vi tar oss en titt på Logitech's MX Keys som är helt anpassat för Mac.

Det första vi reagerar på när vi sprättar upp kartongen och lyfter upp tangentbordet ur förpackningen är dess vikt. Det här är inget lätt tangentbord utan väger in på 810 gram, detta då tangentbordet hålls samman av en metallplatta. Att tangentbordet är tungt är inget negativt utan betyder att det ligger där det ligger och glider inte runt på bordet lika lätt som andra tangentbord som väger mindre.

När vi väl har parat tangentbordet med vår Mac så är vi igång med skrivandet. Tangenterna har ett relativt kort nedslag precis som vi gillar och de är även runt formade för våra fingerspetsar. Efter några timmars skrivande så inser vi att de rundade tangenterna faktiskt gör så vi skriver fel mindre än tidigare. En annan trevlig överraskning är att vi skriver nästan ljudlöst på det. Vi är vana vid Magic Keyboard som låter en hel del men så är inte fallet med MX Keys.

Batteritiden ligger på 10 dagar om vi har bakgrundsbelysta tangenter aktiverat och 5 månader om vi har det avstängt. MX Keys kommer utrustat med sensorer så om vi har bakgrundbelysta tangenter aktiverat så tänds det upp när sensorerna känner av att våra händer närmar sig tangentbordet. När vi tar bort händerna och ingen aktivitet sker på ett tag så stängs belysningen av. Att skriva med bakgrundsbelysta knappar är verkligen något vi saknar på Magic Keyboard men det kommer med ett pris - batteritiden. När batteriet börjar ta slut så laddas det upp igen med en medföljande USB-C-kabel.

MX Keys matchar även våra andra Apple-produkter i hemmet med sin gråa färg. Längst upp på tangentbordet har vi en drös snabbknappar där vi bland annat kan höja och sänka volym och skärmstyrka, ta skärmdumpar och ansluta tangentbordet till en annan enhet. MX Keys klarar att vara ansluten till tre olika enheter och med ett knapptryck på tangenbordet kan vi använda det med vår iMac, MacBook Pro och iPad och det går fort och fungerar helt utan problem.

Logitech har lyckats väldigt bra med MX Keys, det är ett tyst och stilrent tangentbord med sköna tangenter och bakgrundsbelysning. Det är dock lite tråkigt att tangentbordet bara klarar 10 dagar med bakgrundsbelysning igång och kanske är det därför vi än idag inte har sett Apple implementera samma sak på Magic Keyboard. Trots detta så är MX Keys ett tangentbord vi verkligen kan rekommendera till dig som vill ha ett fullskaligt tangentbord med numpad som är riktigt välbyggt.

Tillverkare
Logitech
Namn
MX Keys
Färg
Granit
Anslutning
Bluetooth eller USB-mottagare
Vikt
810 gram
Sensorteknik
Närhetssensorer som slår på bakgrundsbelysningen, sensorer för omgivande ljus som anpassar bakgrundsbelysningens ljusstyrka
Räckvidd
10 meter
Batteritid
10 dagar med bakgrundsbelysta tangenter, 5 månader om det är avstängt.
Laddkontakt
USB-C
Pris
Från 1 299 kronor
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.