Apple uppmanar sina kunder att inte använda kameraskydd på bärbara Mac-datorer

Är du orolig för att någon skall ta över din kamera på din MacBook och har satt på ett kameraskydd? Då kan det vara läge att byta ut det mot en bit tejp istället.

Apple har på sina supportsidor lagt till en rekommendation att de som har eller funderar på att sätta på ett kameraskydd på sin laptop bör tänka om eller ta bort det. Anledningen är att den kan skada skärmen när locket stängs och det kan även göra så automatisk ljusstyrka och True Tone inte fungerar som det skall.

Om du trots allt vill täcka för kameran säger Apple att skyddet inte får vara tjockare än ett vanligt papper det vill säga runt 0,1 millimeter för då kan skador uppkomma. De påminner även om att samtliga MacBooks har en lampa som lyser grönt om kameran är på och lyser inte denna så behöver man inte oroa sig.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.