Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skype till iOS får möjlighet att blurra bakgrunden

Det här med videosamtal är allt mer populärt på grund av Corona och nu har Skype uppdaterat sin app till iOS.

Skype har i veckan börjat rulla ut möjligheten att göra bakgrunden suddig när vi ringer videosamtal. Det är en tacksam funktion om vi inte vill visa våra kaotiska hem eller slippa visa att vi sitter på en uteservering och sipprar på en öl när vi egentligen borde göra något annat. Oavsett vad man kan tänkas vilja dölja så är det nu möjligt på både iOS och iPadOS. Vi har själva inte fått uppdateringen ännu och kunnat testa det men det rullas ut successivt till alla användare.

"Background blur in Skype and Teams uses artificial intelligence (AI)—trained in human form detection—to keep you in focus during your call. This technology is also trained to detect your hair, hands, and arms, making a call with background blur just as relaxed and easy as a regular video call."

Har du inte Skype så kan du ladda ned det till iPhone här, och till iPad här.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.