Rykte: iPhone 12 kommer utrustad med en cirkel av magneter på baksidan

Apple ser ut att ha en helt ny funktion på ingång men det råder lite delade meningar om vad funktionen faktiskt är.

Vad som påstås vara skisser på iPhone 12 visar en mystisk ring av 36 magneter som sitter på telefonens baksida under chassit. Under dessa 36 magneter finns två större magneter och vad detta kan vara råder det delade meningar om. Vissa tror att detta är en del av Apples nya trådlösa laddningsfunktion PowerDrop som låter oss använda telefonens batteri för att ladda upp till exempel våra AirPods.

Vissa andra tror att tror att det handlar om att kunna fästa telefonen i olika vinklar på en trådlös laddare som till exempel i bilen om man har en laddare som inte ligger platt på ett bord. Idag finns det magnetskal att köpa men nu kanske vi får det inbyggt direkt i telefonen istället.

Det spekuleras även att det skall sitta en större magnet i mitten av cirkeln vilket betyder att det totalt är 39 magneter på insidan av chassit i iPhone 12. Oavsett vad så kommer vi få reda på vad den spännande ringen av magneter kommer göra på Apples event som går av stapeln i höst.

Via Feber

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.