Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bekräftar att Google Stadia och liknande tjänster inte tillåts

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Google Stadia, Microsoft xCloud och Nvidias Geforce Now är alla spelplattformar som erbjuder AAA-spel genom molnet. Där man slipper dyra grafikkort och senaste processorn för att kunna spela de senaste spelen. Med en stabil uppkoppling och mot en månadsavgift har du nu din spelkonsol med dig till varje skärm, förutom om du har en iPhone eller iPad. I en intervju med Business Insider bekräftar nu Apple att dessa speltjänster bryter mot reglerna för App Store och är därmed inte tillåtna.

I sitt uttalande om speltjänsterna förklarar Apple att det handlar om säkerhet, och att varje individuellt spel måste kunna synas, vara sökbara och kunnas ges en recension i App Store. The Verge har även hittat en regel som säger att dessa klient-tjänster endast kan använda sig utav appar/spel på ett lokalt nätverk och inte vara moln-baserat. Sedan är det ju så klart problemet med att Apple kräver 30% på alla köp i App Store. Så kort sagt kommer vi inte att se någon av dessa tjänster till iOS, iPadOS eller tvOS inom det närmsta.

Via: 9to5google

Läs även

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.