Apple bekräftar att Google Stadia och liknande tjänster inte tillåts

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Google Stadia, Microsoft xCloud och Nvidias Geforce Now är alla spelplattformar som erbjuder AAA-spel genom molnet. Där man slipper dyra grafikkort och senaste processorn för att kunna spela de senaste spelen. Med en stabil uppkoppling och mot en månadsavgift har du nu din spelkonsol med dig till varje skärm, förutom om du har en iPhone eller iPad. I en intervju med Business Insider bekräftar nu Apple att dessa speltjänster bryter mot reglerna för App Store och är därmed inte tillåtna.

I sitt uttalande om speltjänsterna förklarar Apple att det handlar om säkerhet, och att varje individuellt spel måste kunna synas, vara sökbara och kunnas ges en recension i App Store. The Verge har även hittat en regel som säger att dessa klient-tjänster endast kan använda sig utav appar/spel på ett lokalt nätverk och inte vara moln-baserat. Sedan är det ju så klart problemet med att Apple kräver 30% på alla köp i App Store. Så kort sagt kommer vi inte att se någon av dessa tjänster till iOS, iPadOS eller tvOS inom det närmsta.

Via: 9to5google

Läs även

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.